Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

"Een heldere focus op techniek"

LAN/WAN

WAN

WH Focus adviseert u graag bij uw keuze voor een passende WAN verbinding voor uw specifieke wensen en eisen, rekening houdend met de plaatselijke mogelijkheden.

Het Wide Area Network (WAN) verbindt geografisch gescheiden locaties met elkaar. WAN verbindingen worden al tientallen jaren aangeboden op de markt en zijn daarmee dus niets nieuws. Wat de laatste jaren wel nieuw is, is het al maar groter wordend aanbod van producten en diensten door een groeiend aantal leveranciers. De markt is dus al lang niet meer afhankelijk van één of enkele leveranciers op dit gebied en dat heeft een gunstige invloed op prijs en kwaliteit.

Leverbare gedrade producten en diensten op WAN gebied worden gevormd over symmetrisch koper (telefoonkabel), coax en glas. Maar ook het aanbod van draadloze verbindingen groeit gestaag, denk daarbij aan technieken als 3G, 4G en WIFI.

LAN

Een goed functionerend netwerk op de eigen locatie is een eerste vereiste om storingsvrij te kunnen werken. Op het Local Area Network (LAN), het basisnetwerk, wordt immers het computernetwerk gevormd en in steeds meer gevallen ook de telefonie, audio- en beeld toepassingen (video).

Ook binnen het LAN worden meer en meer draadloze varianten toegepast, denk daarbij aan een veelgebruikte techniek als WIFI. De aanleg van een goed WIFI netwerk is vakwerk en vereist daarom een vooronderzoek, zeker in een zakelijke omgeving.

Afhankelijk van de eisen die worden gesteld aan het gedrade en/of draadloze netwerk, zal het vooronderzoek met het uiteindelijke advies, meer dan wel minder uitgebreid, aan u worden opgeleverd.