Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

"Een heldere focus op techniek"

ICT advies voor bedrijven

Een gedegen ICT advies begint met luisteren en kennis maken met u, uw bedrijf, producten en/of diensten.

Tijdens het intakegesprek worden deze cruciale aspecten samen met u doorgenomen en geïnventariseerd. Wij kijken hierbij organisatie breed om tot de beste en meest efficiënte oplossing te komen. Daarom inventariseren wij o.a.:

  • Hoe de organisatiestructuur in elkaar zit.
  • Welke bedrijfsprocessen er zijn.
  • Welke ICT middelen er gebruikt worden en wat er technisch al geregeld is.
  • Wat er in de huidige structuur niet en wel goed is.
  • Wat de ambities voor de toekomst zijn.

Door deze informatie te verzamelen zijn wij in staat om te bepalen wat er technisch nodig is om uw ambities te realiseren. Zodra dit beeld compleet is, wordt een ontwerp gemaakt dat wij samen met u bespreken. Na goedkeuring van dit ontwerp volgt de volgende fase, het vastleggen van de gemaakte afspraken en gekozen oplossing in een RFP document. Met dit document worden offertes opgevraagd bij potentiële leveranciers voor de uitvoering. Indien gewenst kunnen deze offertes door ons worden beoordeeld en samengevat in een rapport. Zodra u besloten heeft welke leverancier de opdracht krijgt, wordt de uitvoering van het project een feit.

Maar hoe moet het project nu vervolgens worden aangepakt?

Een goede begeleiding bij de uitvoering van een automatiseringsproject is erg belangrijk. Het uiteindelijke resultaat dient overeen te komen met hetgeen in het verkooptraject beloofd is. Om het beloofde projectresultaat ook werkelijk gerealiseerd te krijgen, is projectmanagement zeer aan te bevelen en eigenlijk een must. Hoe uitgebreid het projectmanagement dient te zijn, is weer afhankelijk van o.a. de grootte en complexiteit van het betreffende project.

Het is fijn om te weten dat u ook voor goed projectmanagement terecht kunt bij WH Focus.